Stephanie Verhart, Modefotograaf in Zwolle, Amersfoort, Utrecht, Amsterdam en omstreken

Handgemaakte sieraden

Vorig jaar fotografeerde ik op Ibiza reeds de prachtige handgemaakte sieraden van Jewellery by Sophie.  Vervolgens doken we in de winter de studio in voor nieuwe content. 

Mini content ‘sunset’ shoot

Zo was het nu wederom tijd om nieuwe content te maken. We kozen de Soestduinen als locatie, een prachtig uitgestrekt zandvlakte in midden Nederland. Het doel was om zoveel mogelijk diverse sets te shooten in relatief korte tijd (1 uur!). Vandaar dat we er ook voor kozen om 1 punt  op de locatie als uitgangspunt te gebruiken. Zo’n zandvlakte over rennen van a naar b kost natuurlijk aardig wat tijd en kan heel leuk zijn, maar dat gaat niet werken als je maar 1 uur hebt om meerdere sets te shooten. Daarnaast moest de focus moest op de sieraden liggen en door om het model heen te lopen en te variëren met hoeken en composities bereik je ook al diversiteit.

Licht

De shoot vond plaats tijdens golden hour, wat mij de gelegenheid gaf om zowel tegen de zon in, als met de zon mee te fotograferen. Niet iedereen kan dat felle, warme licht vol in het gezicht hebben. Maar bij Priscilla werkte dit perfect. En zoals je hieronder kan zien, blijf ik ook altijd een groot fan van zacht tegenlicht. En waarom kiezen als je beide kan doen? 

Een aandachtspunt bij dit soort shoots is dat de sieraden ten alle tijde licht moeten blijven vangen om op te vallen. Soms bereik je dit resultaat al door het model net iets meer richting de zon of van de zon af te draaien. 

Behind the scenes

www.stephanieverhart.com - info@stephanieverhart.com

POST A COMMENT