Fashionfotoshoot in Daglichtstudio

Modefotografie in een daglichtstudio

Modefotografie is een kunst op zich, waarbij het combineren van stijl, locatie en belichting cruciaal is. Soms gooit het weer echter roet in het eten en dwingt het mij om creatieve oplossingen te vinden. In deze blog neem ik je mee achter de schermen van een modefotoshoot die oorspronkelijk gepland was op het strand, maar uiteindelijk plaatsvond in een prachtige daglichtstudio. Lees verder om te ontdekken hoe ik mij aan heb gepast aan de situatie en schitterende modefoto’s creëerde, zelfs bij uitdagende omstandigheden.

Het Veranderende Scenario: Van Strand naar Daglichtstudio

Wat doe je als het weer niet meewerkt en je zorgvuldig geplande strandshoot letterlijk in het water valt? Voor mij betekende dit last-minute improviseren. Gelukkig werd de oplossing gevonden in Studionoord in Drachten, een moderne daglichtstudio met prachtige texturen en natuurlijke kleurtonen.

Samenwerking en Styling

Een succesvolle modefotoshoot vereist samenwerking en coördinatie. Dit project bracht model Faye van Hest van Inbetween Models en visagiste Monique samen om de perfecte look te creëren. De visagie vond plaats bij mij thuis in Lemmer voordat we ons verplaatsten naar de studio in Drachten.

Lichtgebruik in de Daglichtstudio

Hoewel een daglichtstudio de belofte van natuurlijk licht met zich meebrengt, was het weer nog steeds een uitdaging. De regenachtige omstandigheden resulteerden in een verrassend donkere studio. Het gebruik van flitslicht werd cruciaal om de gewenste heldere sfeer te creëren.

Ik maakte gebruik van 2 Elinchrom ELC500 flitsers. Voor het merendeel van de foto’s gebruikte ik een 100cm deep octa softbox van Elinchrom als hoofdlicht. Dit zorgde voor een fraaie zachte, maar toch crispy belichting en hielp bij het creëren van een elegante sfeer. Om extra diepte toe te voegen, gebruikte ik een tweede flitser met deflector achter het model. Het bouncen van licht via de muren en het plafond hielp bij het bereiken van de gewenste effecten.

Het Resultaat: Een Serie Prachtige Modefoto’s

Met slechts 2 uur tijd om te shooten lukte het ons toch om een fraaie en gevarieerde modeserie te maken. Ondanks de onverwachte omstandigheden bewijst deze ervaring dat creativiteit en aanpassingsvermogen essentieel zijn voor het creëren van verbluffende foto’s.

Ontdek de behind the scenes video

Ben je nieuwsgierig naar hoe dit alles tot stand kwam? Bekijk dan zeker de behind the scenes video voor een kijkje achter de schermen en zie hoe wij samenwerkten om prachtige modefoto’s te realiseren, zelfs wanneer de omstandigheden tegenzaten.

Conclusie: Modefotografie vereist vaak flexibiliteit en creativiteit, vooral wanneer het weer niet meewerkt. Met deze blog laat ik zien hoe een geplande strandshoot werd omgetoverd tot een succesvolle daglichtstudio-sessie, met slim gebruik van flitslicht en technieken om de gewenste sfeer te bereiken. Het resultaat? Een reeks prachtige modefoto’s die de kracht van samenwerking en aanpassingsvermogen benadrukken.

Ook een fotoshoot boeken? Neem dan nu contact op. 

 

www.stephanieverhart.com - info@stephanieverhart.com

POST A COMMENT