Modefotograaf in Utrecht, Amsterdam, Leeuwarden, Zwolle en Groningen - Stephanie Verhart Fotografie

Onze Noorse Droom: Emigreren en Fotograferen in Bergen

Het voelt als gisteren, maar het was al jarenlang de droom van mijn man Robin en mij om te emigreren naar het sprookjesachtige Noorwegen. De allereerste keer dat we dit prachtige land bezochten, waren we meteen betoverd door de majestueuze landschappen en de magische sfeer die hier heerst. De jaren 2022 en 2023 markeerden een onvergetelijke periode van opwinding en verandering in ons leven.

Het jaar 2022 bracht een keerpunt met zich mee. We namen afscheid van ons geliefde huis in Zeewolde, Nederland, en ruilde onze comfortabele basis in voor een groots avontuur in Noorwegen. Onze thuisbasis veranderde, en daarmee kwam ook mijn bedrijf, Stephanie Verhart Fotografie, even op een pauze te staan. Met een camper als tijdelijk huis begaven we ons op een reis die niet zomaar een reis was; het was een zoektocht naar een nieuwe thuis in het betoverende Noorwegen.

Na enkele weken begon ik modefotografie enorm te missen. Fotografie is niet alleen mijn werk, het is mijn passie. Zodra ik mijn camera een tijdje niet vasthoud, voel ik het gemis diep vanbinnen.

In het prachtige Bergen besloot ik een modeshoot te organiseren met twee lokale modellen, Thara en Mari van Rebel Models. Zelfs de regen kon me niet tegenhouden. We trokken naar de weelderige tuinen van het universiteitsmuseum, waar kleurrijke bloemen in volle bloei stonden. Terug achter de lens voelde als thuiskomen, en mijn passie voor fotografie laaide weer op.

Onze reis ging verder. We bezochten indrukwekkende natuurgebieden en legden heel wat kilometers af. Enkele weken later konden Robin en ik onszelf trotse eigenaren van een uniek huis in Noorwegen noemen. Een vrijstaande jaren 80 woning met een weelderige tuin vol met bomen. De renovatie begon, een nieuw hoofdstuk dat onze creativiteit en doorzettingsvermogen op de proef stelde.

Helaas verliep ons Noorse avontuur anders dan verwacht. Net na onze verhuizing naar Noorwegen verwachtten we ons eerste kindje. Met ontzetting en verdriet werden we geconfronteerd met een onverwachte vroeggeboorte op 14 weken zwangerschap. Onze mooie baby Skye moesten we veel te vroeg loslaten. Deze tragische gebeurtenis veranderde onze kijk op het leven ingrijpend. We realiseerden ons dat familie en vrienden een onschatbare waarde hebben. Daarom kozen we ervoor om weer dichter bij hen te wonen, zodat we kostbare momenten samen kunnen beleven, zowel de moeilijke als de mooie.

Voordat we naar Nederland terugkeerden, brachten we nog enkele maanden door in Noorwegen om onze woning verkoopklaar te maken en klaar te maken voor de Airbnb-verhuur tijdens de periode dat het te koop staat. In deze tussentijd raakte ik opnieuw zwanger, maar het lot was ons opnieuw niet gunstig gezind. Het hartje van Liv stopte met kloppen na 8 weken, en met 12,5 weken verloren we opnieuw een kostbaar sterrenkindje.

Eind mei keerden we terug naar Nederland, waar een nieuw hoofdstuk begon. Met hernieuwde kracht en toewijding stortte ik me weer volledig op mijn bedrijf, Stephanie Verhart Fotografie. Nu ben ik weer beschikbaar voor nieuwe modeshoots en beautyshoots, klaar om met mijn camera de unieke schoonheid van het leven vast te leggen.

Wil je ook een onvergetelijke fotoshoot ervaren? Laten we samen de magie van fotografie ontdekken en jouw verhaal vastleggen. Neem gerust contact met mij op en laten we samen een nieuwe visuele reis beginnen.

www.stephanieverhart.com - info@stephanieverhart.com

POST A COMMENT