Stephanie Verhart, Modefotograaf in Zwolle, Amersfoort, Utrecht, Amsterdam en omstreken

Mode fotoshoot in Studio13

Samen met model Tess Mirani had ik een mode fotoshoot in Studio13. Één van de mooiste daglicht studio’s van Nederland. Tess deed zelf haar visagie en ik verzorgde naast fotografie ook de styling.

Van daglicht naar flitslicht en vice versa 

Zo’n drie jaar geleden kocht ik mijn eigen studio apparatuur en verruilde ik in 90% van de gevallen daglicht voor mijn nieuwe flitsers in de studio. In de jaren daarvoor werkte ik juist bijna alleen maar met beschikbaar (dag)licht. Het prachtige zachte tegenlicht, strijklicht of juist het keiharde licht in de volle zon. En hoewel je tijdens werken met daglicht natuurlijk niet exact weet wat je licht gaat doen vanwege het weer vind ik het toch heerlijk om hier creatief mee om te gaan. 

Inmiddels heb ik mijn starter flits set een upgrade moeten geven naar een pro-line en heb ik heel wat diverse lichtvormers verzameld om bij bijna iedere situatie het ideale licht te creëren. Ik hoop eind dit jaar mijn tijdelijke mobiele ‘woonkamer’ studio eindelijk te verruilen voor de studio in onze nieuwbouw woning, welke in aanbouw is.

Toch blijft het gaaf om op pad te gaan met enkel mijn camera en mij te laten verrassen door het licht. Zo ook bij deze shoot. We hadden geluk, want de zon scheen prachtig naar binnen door de grote ramen en het glazen dak in de loft-studio. Dit resulteerde in een middagje ‘schilderen’ met licht en schaduwpartijen. 

 

 

 

www.stephanieverhart.com - info@stephanieverhart.com

POST A COMMENT