Beautyfotografie in Utrecht, Amsterdam, Zwolle, Groningen en omgeving door Stephanie Verhart Fotografie

Beauty duoshoot

Visagiste Gerriet Brouwer kwam met het idee om een beauty duoshoot te organiseren met 2 prachtige modellen. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen.

Light shapers

Enkele dagen voordat de shoot gepland stond kwam mijn nieuwe light shaper binnen, de deep octa 100cm van Elinchrom.
En hoewel de shoot rondom de prachtige ‘glow’ op de huid draaide en mijn beautydish daarvoor de ideale light shaper is kon ik het niet laten toch wat test shots te maken met de deep octa.

Bij deze foto gebruikte ik de deep octa als key light vanaf de linker zijde.

De deep octa als fill light

Bij deze foto gebruikte ik de deep octa als fill light vanaf de linkerzijde om de schaduwpartijen iets te verzachten. Aan de rechterzijde stond mijn beautydish als keylight.

Spelen met composities

Bij een duoshoot komt qua compositie veel meer kijken dan bij een ‘solo’ beautyshoot. Ik houd er altijd van om modellen vrij te laten bewegen voor de camera, maar met zo’n duo beautyshoot is het juist heel belangrijk om vooraf een specifieke pose te bepalen zodat beide modellen qua kadrering en lichtval goed in beeld komen. De eerste shots schoot ik vrij wijd waardoor lichaamstaal hierbij erg belangrijk was. De tweede make-up look fotografeerde ik juist van extreem dichtbij (macro) waardoor er voor de modellen bijna geen ruimte was om te bewegen en alles om de interactie en expressies draaide. Een hele uitdaging!

Modellen: Noor & Arunya
Visagie: Gerriet Brouwer

www.stephanieverhart.com - info@stephanieverhart.com

POST A COMMENT