Beautyfotografie in Utrecht, Amsterdam, Zwolle, Groningen en omgeving door Stephanie Verhart Fotografie

Beauty shoot Nicole

Twee weken geleden kwamen Nicole en Kaja langs in Baarn voor een beautyshoot. 

Beauty video tests

Naast het fotograferen kon ik het wederom niet laten om verder te gaan met het testen van video in de beauty setting. Dit keer heb ik een ander kleur profiel op de camera, F-log getest. Tijdens het filmen lijken de opnames extreem vlak (kleurloos/contrastloos) maar dit valt volledig terug te halen in de bewerking. Sterker nog, in F-log worden veel meer gegevens bewaard waardoor dit meer mogelijkheden geeft tot kleurbewerking dan een standaard kleurprofiel. In de afbeelding hieronder zie je het ruwe onbewerkte F-log beeld en vervolgens het beeld met de kleurcorrectie. 

Kleur en licht verschillen bij foto- en videografie

Het licht en de kleuren van mijn video’s wijken standaard nog aardig af van de foto’s die ik maak. Dit heeft diverse redenen. Te beginnen met het merk camera waarmee ik werk. Ik fotografeer met een Canon 6D en video’s maak ik daarentegen met een Fujifilm XT3. Standaard vallen huidtinten/kleuren bij diverse merken camera’s anders uit.

Bij beauty fotografie gebruik ik in 90% van de gevallen flitslicht, hierdoor ontstaan er hardere schaduwen in het gezicht van het model. Voor beauty video opnames gebruik ik hetzelfde licht, maar dan als continue licht, zonder flits. Dit licht is een stuk zachter. Maar hierdoor heb ik ook een stuk minder diepte in het beeld dan bij een foto. Dit zachtere licht heeft tevens zijn voordelen bij video omdat een uitgebreide retouch van de huid en individuele kleuren hierbij een extreem tijdrovende klus is. Bedenk je dat een gedetailleerde retouch van de huid op een foto al gauw 1 a 2 uur in beslag neemt (en dat kan nog veel extremer). Laat staan met video, waar je te maken hebt met talloze frames per seconde. 

Foto’s

Video

Team

Model: Nicole
Make-up artist Kaja Dobron
Styling, fotografie en retouch: Stephanie Verhart

www.stephanieverhart.com - info@stephanieverhart.com

POST A COMMENT