Beautyfotografie in Utrecht, Amsterdam, Zwolle, Groningen en omgeving door Stephanie Verhart Fotografie

De eerste shoot van 2020!

Een nieuw jaar, dus tijd voor nieuw werk. Melissa en Naomi kwamen langs voor de eerste shoot van 2020! 

Een korte terugblik op 2019

Maar voordat ik verder in ga op deze shoot eerst nog even een korte terugblik op 2019. Want 2019 was niet zomaar een jaar… 

  • Ik stopte eind maart met mijn fulltime baan in loondienst en nam de sprong in het diepe. Ik ging fulltime aan de slag als zzp’er! Doodeng als je het mij vraagt, Robin en ik hadden net een nieuwbouw woning gekocht, of eigenlijk een kaal stukje grond, want het begin van de bouw was nog niet eens gestart! Waardoor we gedurende 2 jaar dubbele maandlasten zouden hebben. In mijn hoofd spookte het nog rond: “hoe ga ik dit waarmaken?” 
  • In mei en juni maakte ik samen met visagiste Naomi Bonita Beauty en model Priscilla Rehaen mijn eerste commerciële fotoshoot reis naar Ibiza! We maakten in 1 week content voor maar liefst 7 bedrijven! 
  • Ik investeerde in video en audio apparatuur.
  • Ik heb heel wat inspirerende mensen ontmoet en een reeks aan super gave foto en video opdrachten mogen uitvoeren.
  • De bouw van onze nieuwbouw woning ging eindelijk van start eind 2020! En weet je? Daar is tevens ruimte om een prachtige studio aan huis te bouwen, zodat ik ook fashion werk in de studio aan kan gaan bieden vanaf eind 2020.
  • En last but not least… ik behaalde mijn jaardoelen! 

Een mix van felle kleuren en printjes

De feestdagen zijn voorbij, de lange donkere januari maand is hier, depressies loeren om de hoek… yep we kunnen wel een oppepper gebruiken. Om het nieuwe jaar dus goed in te luiden ging ik all the way met het stylen; felle vrolijke kleuren en gekke printjes.  Met daarbij alvast een vooruitblik op het voorjaar en de zomer. Tijdens het fotograferen zocht ik telkens het randje op, door ook nog eens met bonte achtergrond kleuren te werken. 

Nabewerking

De nabewerking bij deze shoot was minimaal. Op een flinke color grading na werkte ik enkel wat oneffenheden weg en liet ik het beeld meer spreken door met dodge & burn te werken. Zo bleven Melissa haar prachtige sproeten on fleek. 

“Motion foto’s”

Je kent het vast nog wel “gifjes” ofwel motion foto’s. Beelden die je aandacht trekken door een vlotte en vaak opvallende beweging. Dit is tevens een onderwerp waar ik al wat langer aan zit te denken. Hoe leuk is het om een foto nog levendiger te maken, door meerdere beelden te combineren tot 1 geheel. Zo kwam dit onderstaande beeld geheel toevallig tot stand, ik sloeg wat door in de bewerking met selectieve kleur edits voor de jurk en uiteindelijk kon ik niet meer kiezen. Ook wel een gevalletje, te lang naar een beeldscherm gekeken waardoor je niet meer ‘scherp’ bent tijdens je bewerking. De oplossing… een kameleon jurk die van kleur veranderd. 

 

Behind the scenes

En hey, heb jij onze studio hond al gespot? 

Model: Melissa van Beek
MUAH: Naomi Bonita Beauty
Fotografie+styling: Stephanie Verhart

 

 

www.stephanieverhart.com - info@stephanieverhart.com

POST A COMMENT