stephanie verhart Fotografie Baarn, Utrecht en omstreken - portret, beauty, fashion, product

Golden hour, backlight!

Golden hour, backlight!

In mijn vorige post schreef ik over de basisprincipes rondom “Golden hour” en hoe ik het model vol in de zon plaatste om zo het effect van een beautydish na te bootsen.
Afgelopen week sprak ik ’s avonds tussen 19:00 en 22:00 met Frederique en Floor af om nog eens met dit magische licht te werken.

Bij wijze van experiment besloot ik het één en ander anders te doen. Want jawel, ik was van plan om vol tegen de zon in te fotograferen!
Dat klinkt allemaal heel leuk, maar blijkt nog best lastig te zijn. Zeg maar doei tegen autofocus wanneer je vol tegen de zon in fotografeert.
Vervolgens blijft natuurlijk alleen de optie manueel scherpstellen over. En ook dat bleek een ware kunst! Half verblind door de zon aan de focus ring draaien en dan maar hopen dat je model scherp genoeg in beeld komt.
Bij nader inzien besloot ik dat ik het juist wel heel gaaf vond om niet alleen maar haarscherpe beelden te schieten. Soms bereik je extra sfeer doordat beelden out of focus zijn. En voor mij als perfectionist zijnde was het nog best lastig om dat ‘ideaalbeeld’ van een haarscherpe foto aan de kant te gooien.

Dank aan dit geweldige team:

Model: Floor Linskens
Make-up & haar:  Fréderique Axelle Goud

www.stephanieverhart.com - info@stephanieverhart.com

POST A COMMENT